Успехът зад формулата "жени подкрепят жени"

От авторите
Социални трансформации
girlslounge
Май 19, 2021
"В Рая има специално място, отредено за жените, които подкрепят другите жени!"

Винаги казвам следното: жената, като единица, безспорно е сила; колективно обаче, имаме въздействие. Традиционно ни учат да бъдем конкурентки, да се съревноваваме, тъй като на върха няма място за всички ни. Ясно е като бял ден, че тази "стратегия" не работи. Истината е, че подкрепата и съсредоточаването силата на колаборацията, на екипното, съвместното, е начинът, по който наистина ще променим уравнението - пък и ще се позабавляваме!

Съществува "клуб за момчета", в който жените никога не са се чувствали комфортно, затова решихме да създадем Girls'Lounge преди повече от шест години, където всеки се чувства на мястото си. Открихме две неща:

1. В тази "глутница" има много сила!
2. Осъзнавате, че силните ви страни правят групата по-добра, не само вас!


Днес свързваме повече от 17 500 дами от корпоративния свят и жени предприемачи; превърнахме се в The FQ Lounge, където жените все още са мнозинство, но мъжете са винаги добре дошли и посрещнати с отворени обятие.

Имаме мисия да преобърнем стереотипа, че жените не се подкрепят взаимно. Едно конкретно изследване доказва, че именно жените благоприятстват най-много от сътрудничеството, за разлика от конкуренцията. Проучване след проучване показват, че жените, които подкрепят другите жени, са по-успешни в бизнеса.

Друго ново проучване на Harvard Business Review установи, че докато и мъжете, и жените извличат позитиви от притежанието на мрежа от добре връстници, приятели и познати от различни групи, жените, като самостоятелна единица, които имат и вътрешен кръг от близки женски контакти освен това, са по-склонни да заемат ръководни длъжности с по-голям авторитет и по-високо заплащане, докато в проучването не се цитира намерена връзка при успеха на мъжете по отношение на половия състав на техните вътрешни кръгове.

Причината? Жените, които се издигнат до лидерство, се сблъскват с културни и системни препятствия, които затрудняват напредъка им, като например несъзнателно пристрастие. Проучването предлага, че дин от начините за преодоляване на някои от тези препятствия е да се създадат тесни връзки с други жени, които могат да споделят личен опит; жени, които са били там, правили са същото - могат да дадат съвет за това как да поискате заслуженото повишение, до привеждане на уникалните таланти на всяка към лидерството.

"Има нов "клуб за момичета", който не сме имали преди, защото работното място е доминирано предимно от мъже", казва Джоселин Грийнки, експерт по култура и политика в офиса и главен изпълнителен директор на Sider Road. "С навлизането на толкова много жени в работна среда, ние започване да откриваме своя глас. Също така изграждаме кръгове на доверие помежду си, защото може да изпитваме подобни препятствия и да пазим гърбовете си."

Лора МакДжи, Главен изпълнителен директор на Diversio - компания, която използва изкуствен интелект, за да помогне на корпорации да преодолеят предизвикателствата на многообразието, се съгласява. "Във всички наши компании, разпръснати в множество сектори и държави, ние наблюдаваме как достъпът до различни кръгове е една от ключовите бариери, които възпрепятстват устойчивия напредък на жените. Знаем, че жените биват недостатъчно подкрепяни от висшестоящите мъже, в резултат на което се налага да компенсират чрез развиване на силни професионални отношения с други жени. Моята хипотеза относно резултатите от изследването е, че тези жени действат ефективно като наставници и спонсори една за друга."

Ето съвети от жени лидери за това как да намерим и развием сплотен кръг от жени професионалисти.

Изключете думата "work" от networking. В отношенията се съдържа сила, която се простира отвъд общото въведение, запознанство. Когато създавате връзки въз основа на споделени интереси и цели, ще бъдете по-успешни в работата си, защото хората искат да работят с хора, които познават и харесват. Първоначално Girls' Lounge започна, защото изтръпвах при мисълта дори да вървя сама към конферентната зала, пълна с мъже - затова поканих някои приятелки да дойдат и ги помолих да поканят още от приятелките си.

"Членуването в Girls’ Lounge ми се отрази както в личен, така и в професионален план. Повечето индустрии са толкова затънали, но нашата група момичета разрушава тези бариери и ни позволява да се свързваме с жени, с които повечето от нас никога не са си представили, че ще общуват", казва Гейл Тифорд, Главен търговски директор на WW (бившето Weight Watchers). "И тогава се случва магията. "

"Моят съвет към жените е да преформулират за себе си какво точно е "работна мрежа", казва Тифорд. "Самият факт, че думата съдържа "работна", упражнява известен натиск върху жените да го чувстват като нещо, което трябва да направят - тогава забелязвам как жените се насилват как да го направят. Просто поставянето в среда, която ви дава възможност да се срещнете със съмишленици и да се опознаете, и да споделите опит, може да промени играта. Съществува шанс, ако установите смислени връзки, да останат цял ​​живот."

Приоритизирайте изграждането на взаимоотношения. Не правите бизнес с компания, правите бизнес с хора, които харесвате и на които имате доверие. Винаги съм давала приоритет на времето с приятелките си. "За да осъществите тези връзки, първо трябва да решите дали това е важно за вас", казва Ерика Кесвин, автор на Bring Your Human to Work и основател на Spaghetti Project. "Вашият календар отразява ли вашите ценности? В много от случаите не - не защото сме лоши хора, а защото имаме толкова много неща на раменете си. Задайте си въпроса: "Важни ли са връзките и защо?" Това може да се дължи на факта, че искаме нова работа или да продължим напред в кариерата си. Планирайте времето си, като включвате тези срещи, не ги оставяйте на произвола на съдбата."

"Знайте, че изграждането на връзки не е еднократно усилие. Изграждането на работна мрежа не е еднократно усилие: не се състои в стискането на нечия ръка и подаването на визитна картичка. Къде ни води това? С купчина визитки на бюрото ви. От друга страна, една връзка докосва сърцето ви и създава вечно партньорство. За да се поддържат връзките живи, те трябва да се възпитават.

"Търсете хора, на които се възхищавате. Попитайте за съвет и продължете. Участвайте навсякъде и както можете. Накратко, бъдете изпълнители!", казва Линда Якарино, Директор Реклама и Партньорства в NBCUniversal.

Подкрепяйте другите жени. Обичам "теорията за блясъка" - идеята й е, че когато помагате на друга жена да се издигне, всички ние заблестяваме. "Помагайте на други жени! Ако видите, че колегата ви върши чудесна работа, отдайте им дължимото... кажете на шефа си или на другите колеги", казва Ребека Уайзър, съосновател и Директор на комуникациите в Womaze, приложение, съсредоточаващо се около подкрепата за жените. "Отначало може да изглежда, че отвличате вниманието от себе си, но всъщност показвате, че сте подкрепящ екипен играч, както и вдъхновяващ лидер - и достатъчно сигурен в себе си, за да похвалите другите."
Открийте отбора си и се докоснете до тях. Коя е вашата група момичета, ако имате спешен случай, имате нужда от честен съвет или искате ключово представяне на бизнеса? Що се отнася до изграждането на взаимоотношения, често получавате това, което давате.

Пам Кауфман, Президент на Viacom/Nickelodeon Global Consumer Products, споделя този съвет, който някога получава: "Ришел Перхам, бивш Главен маркетинг мениджър на eBay и член на борда на Best Buy, веднъж ме попита: "Кой е от вашия екип?" Тя нямаше предвид хората, които управлявах, а които имах в професионалния си живот, които ми служеха като подкрепа. Вслушвайки се в съвета на Ришел, започнах да изграждам отбора си - хора, с които можех да обсъдя идеи, при които да отида за съвет, да ме мотивират, когато имам нужда от подкрепа. Днес моят отбор е толкова важен за кариерата и психическото ми благополучие. Ние не само се подкрепяме, но и действаме един за друг като връзка към хора и възможности. Винаги, когато някой от нас попадне на чудесна възможност, веднага си я изпращаме. Удивително е да си част от група жени, които искат да бъдеш най-добрата версия на себе си и активно да ти помагат да успееш.

По-добри сме заедно. Както каза Мадлен Олбрайт, "В Ада има специално място за жените, които не подкрепят останалите жени." Или както ние обичаме да перифразираме: "В Рая има специално място, отредено за жените, които подкрепят другите жени."