Транцформация в името на Живота - с Ади и Милен Цанови

От авторите
Лични трансформации
ади-милен
Май 09, 2022
"Ади и Милен се пише слято", заявява Ади в началото на разговора ни в отговор на въпроса ми как предпочита да представя семейство Цанови. Докато говорим през Месинджър (защото вече прекарва много малко време в София), Ади е много концентрирана, въпреки че прави няколко неща едновременно - храни домашните си любимци: няколко кучета, патици, зайци; полива кълновете, които отглежда сама, и приготвя вечерята за семейството си. Действието се развива в обширната градина на мястото, което с Милен обитават и където провеждат своите програми за пълна промяна чрез алтернативно лечение на различни видове тежки заболявания.

Не си спомня някога в живота си да е искала да ѝ бъде лесно. Ако пред нея има купчина с книги, тя ще избере най-дебелата. И наистина, избирайки най-дебелата книга преди няколко години, когато Милен е диагностициран с тежка форма на рак, тя се оказва и най-информативната. С помощта на аналитичния си ум, Ади успява да извлече най-ценните знания за алтернативно лечение на съпруга си, което се оказва правилното решение и стои в основата на това той да се излекува само месеци по-късно.

С Милен са заедно от 25 години официално, неофициално - поне от 30. Никога не избират лесния път. Просто така са устроени. Това ги кара да вярват, че в повечето случаи Вселената ни се отблагодарява за огромните усилията, които полагаме. На 39 години са много успешни, основатели на една от най-големите кетъринг и рентал компании в България, буквално създават събитийния бранш, организатори са на големи форуми и фестивали и в чужбина, имат толкова много неща зад гърба си, но са и много уморени.

Убедени са, че болестта Рак идва с определена цел в живота им. Според Ади, по този начин те се събуждат за Нещото, което правят за Човечеството от няколко години – платформа, чрез която говорят честно и откровено за здраве чрез собствения си опит, излагайки личния си живот на показ, за да покажат, че ЗДРАВЕТО трябва да се живее всеки ден.

На 25 октомври 2014 година Милен получава диагноза – Рак – получава и "срок живот": шест месеца. Предприемайки драстична промяна в начина си на живот – 6 месеца по-късно той е напълно излекуван. Ето и как се случва това.

Милен взема решение за ден. Това, което му отнема повече време, са срещите със специалисти, с които да поговори и прави допълнителни консултациите в рамките на 45 дни. Дава си това време, за да подходи холистично към всичко предстоящо; към тази нова глава от живота на семейството му.

Трансформация се изисква на всяко едно равнище от живота, когато нещата опират до болестта рак. Отваряш абсолютно всички шкафове на своя живот, изсипваш всичко и го преразглеждаш изцяло. Правиш това преди да предприемеш следващите стъпки – разглеждаш взаимоотношенията си у дома, в работата, какво консумираш, дишаш ли правилно, поемаш ли достатъчно слънчеви лъчи. Как живееш на всички нива, включително се обръщаш назад във времето, дали си нагрубил някого, ти имаш ли нужда да дадеш прошка на някого…

Милен е много миролюбив и по принцип не се е налагало да прави това. При Ади, според нея, е имало доста повече неща, които е трябвало да промени. "Решихме, че ще се променим през тези 45 дни във всяко едно отношение. Милен постигна много за 45 дни, като свали 22 килограма (започвайки от 120). Започнахме да се храним както трябва - започнахме соколечение, чистене на всяка система и орган в тялото ни. Много добре осъзнавахме до този момент, как вървим в посока хранене: неправилно, защото се хранехме емоционално."

Милен разбира за диагнозата си в ден четвъртък и до събота – само два дни по-късно, вече са накупили от книжния пазар на площад Славейков (който за щастие все още съществува по това време) пет емблематични книги, с които започват промяната си.

За седем дни Ади прочита тези пет най-важни и основополагащи за промяната им книги и изважда сентенцията - за терапията "Герсон", соколечението и още. Заедно с Милен набавят всичко, което им трябва, за да започнат лечението - като основното е бавнооборотната сокоизстисквачка, и започват Трансформацията. Не им отнема много време, за да го направят.

"Има хора," споделя с изненада Ади, "които, въпреки че се срещат с тази страшна диагноза, и  осъзнавайки напълно, че нямат много време, така и не успяват да намерят време, за да направят тази животоспасяваща промяна."

Според Ади, мисловните модели са много важни в този период, защото те се превръщат във действие. "Нищо не трябва да те спира да намериш нужното време, ако имаш тази диагноза. Нищо не е по-важно от това."

"Ето, дори аз," продължава Ади, "въпреки че през 2013 година преминах през рак на матката и последвала операция, пак не се промених. Покрай диагнозата на Милен, веднага започнахме Трансформация и създадохме цялостна система за лечение на диагнозата Рак, която хората вече наричат "Системата на Ади и Милен Цанови". Помогнали сме на много хора да преодолеят това изпитание и успешно да се излекуват."

Милен успява да обърне цялата картина само за 5 месеца, като отслабва драстично: става 66 кг от 121 кг! Ади сваля над 30 кг заедно с него, предприемайки същата диета и гладолечение.

"Сега вече гладуваме по 20 дни, през които сме само на вода и нещата изглеждат много по- различно," разказва Ади.

Само пет месеца след Промяната, Милен има организъм на 25-годишен мъж, а по паспорт е на 39. Но за тази много драстична промяна не прави нищо половинчато.

"Да, имаше нужда да остави бизнеса си, но едно от нещата, които Милен много основно преразгледа е, че завръщането към семейството. Самият бизнес на най-голямата и успешна кетъринг компания с пълен график и голям екип, с отдаденост за клиентите , без почивка дори в събота и неделя, костваше почти цялото му време. Всичко това се промени с новия начин на живот при него," обяснява Ади.

Резултатът не закъснява – само шест месеца след това турбулентно начало, след голямото гладуване, през месец май, тялото на Милен е напълно изчистено! И никога след това не изпада в състояние да коментира, че има заболяване.

"Нашата промяна се превърна в начин на живот – дихателни практики, мисловни процеси, хранене, гладуване, целенасочено движение, спорт. Никога не се върнахме към нищо старо; не сме имали пориви да се върнем към нещо старо. Най-голямото влечение към "старото" е работата ни. Но това означава отново да поставим другите пред себе си. Да, но вече след натоварените периоди си даваме почивка, напълно съзнателно. Качваме се на кемпера, изчистваме майндсета си, и си почиваме от всичко. Физически и психически се зареждаме за следващия интензивен период, който предстои. Всичко е свързано с това, ние да бъдем здрави.

Промяната беше много сериозна и целенасочена. Знаете, че най-неизменното нещо в живота, това е Промяната. Дори днес да си здрав, има и други катаклизми – загуба на близък, нещо неочаквано може да се случи и в работата ви, а сега и с пандемията... толкова много неща се промениха. Човешкият организъм е подложен на постоянно замърсяване, организмът трябва да се адаптира постоянно към тази нова среда."


Днес Ади и Милен Цанови почти не живеят в София: "Аз и един ден вече не изкарвам там" – без никакво съжаление споделя Ади, "а Милен, според бизнеса - по два, три или четири дни."

Разказвайки за собствения си опит, те смятат, че ултрапревенцията е вече в основата на нашето здраве – как да остане човек дълго време здрав и да е сигурен, че болестта няма да се върне отново.

И така, Ади и Милен намират своето мечтано място, в което започват да провеждат програмата си – ПРОЕКТ ЗДРАВЕ - ВКУСЪТ НА ЖИВОТА!

"Започнахме с тези програми в Тайланд, където сме ги правили за по няколко седмици. Но видяхме, че хората нямат толкова време и сега ги правим за 8 дни – ние ставаме двигател и вдъхновител на промяната на хората."

Приемът в програмата им става след като хората споделят, че не могат да се справят сами. Срещите с Ади траят по 3 часа; предпочитат да работят персонализирано, с много малки групи, а и мястото им може да поеме толкова хора. Програмата на Ади и Милен не е само за онкоболни – има здравословно отслабване, например, просто да искаш да промениш нещо в живота си и да живееш в здраве. Има хора с автоимунни заболявания, сърдечно-съдови, проблеми с костите – остеопороза; широк е спектърът, но и просто ако искаш да се промениш, но не успяваш сам, си добре дошъл.

Основната цел на програмата е насочена към очистване на организма. "Така се лекуват всички болести," категорична е Ади. "В конвенционалната медицина няма индивидуален подход, химия, лъчетерапия, протокол… За съжаление, при мен идват много неизлекувани хора от конвенционалната медицина."

Помолихме, разбира се, да спомене и кои книги са им помогнали в алтернативното лечение: "Терапия Герсон" – изисква силно съзнателен ум, книгата е писана преди твърде много години. Трябва да си прочел и "Анатомия и физиология на човешкото тяло", например, за да разбереш за паразитите и как се извеждат от организма. Така че, не бих споменала многото книги, които съм изчела, за да не обърквам хората. Ние самите имаме издадени вече 5 книги, които систематизират знанията, които биха ти дали 333 книги.

На въпроса дали са вегетарианци, Ади ми отговаря така: "Ние не се определяме като такива, по- важното е, че се храним основно с жива храна - пресни салати, кълнове, смутита, микро гриийнс, квас, туршии, ферментирали неща, зеленчуци на пара, ако не се преваряват, защото при топлинна обработка над 55 градуса, храната вече се води мъртва. Безцелната консумация на добавки също не води до нищо добро. Трябва първо изследване дали ви липсва някой елемент и след като сте сигурни в липсата му, да намерите начин да си го набавяте външно."

Здравословно хранене, дихателни практики, много движение и спорт – нашият живот е подчинен на това да живеем здравословно!

Повече на програмата на Ади и Милен Цанови ще откриете на страницата им ТУК.