Трансформативната сила на Кундалини йога – как да постигнем устойчиво щастие

Сада Сат Каур
кундалини
Юли 14, 2022

Преживейте незабравими практики и живот в истински ашрам сред прекрасните хълмове на Умбрия, Италия, със Сада Сат Каур, учител по Кундалини и Киртан йога с над 30-годишен опит.


Спомнете си филма, който навярно повечето от вас са гледали и то неведнъж, Eat, Pray and Love ("Яж, моли се и обичай") -- смятан от много хора за клише, за мен е един много поучителен филм за простичките на пръв поглед, но в същото време много ефективни стъпки, които са ти необходими за да преминеш "attraversiamo" (итал.ез. през труден етап на промени в живота си). Неслучайно, преминавайки през негативната буря на развода, лекарството за справяне с едно огромно предизвикателство и промяна за Джулия Робъртс се оказва съчетанието от вкусна храна, слънчевите италиански улички, новите приятелства и потапянето в една нова култура, преживени в Италия, последвани от изолацията и тоталното пречистване на молитвата и медитациите в Индийски ашрам. Така героинята (Джулия Робъртс) успява да "премине" през болката от миналото и да усети истинското щастие на това "Да бъдеш", и чак тогава да отваря отново сърцето си, среща истинската любов.

Чрез въздействието на неповторимата вкусна храна и топлината на есенните слънчеви лъчи, в обятията на вдъхновяващи гледки и романтиката на малките италиански градчета, в съчетание с лечебната, трансформативна сила на Кундалини йога и лечебни медитации и мантри, ще изчистим натрупаните в нас негативни преживявания и емоции и ще събудим жизнената си силна и енергия за един щастлив, пълен с любов, нов живот!   

Специално за трансформативните програми, част от платформата Women Inspirations, създадох тази мултисетивна програма, заедно с един от най-дългогодишните преподаватели по Кундалини йога в Европа и САЩ и мой личен учител и ментор от над 10 години, Сада Сат Каур.

Ако искате да промените някакъв аспект от своя живот, а не ви достига енергия и жизнена сила, емоционално блокирали сте и не знаете как да се справите с негативните промени, които преживявате, или просто се нуждаете от нещо, което да отключи вашия скрит вътрешен потенциал, до който не успявате да достигнете сами, то Кундалини йога е за вас.

Кундалини йога е предназначена за съвременния човек; за хората, които трябва всекидневно да се справят с предизвикателства, като това да задържат работата си, да отгледат семейство или да развиват бизнес. Кундалини йога е за всеки, който иска да изгради умения да се справя успешно с предизвикателствата на днешния ден и на Новата Ера.

Практикуването на Кундалини Йога балансира жлезите с вътрешна секреция, засилва нервната система и ни дава възможност да впрегнем енергията на съзнанието и емоциите си така, че да контролираме себе си, а не да бъдем под влиянието на нашите мисли и чувства. Техниките на Кундалини Йога комбинират дишане, мудри, мантри и асани по подходящ начин така, че да повлияят на всяко едно - съзнанието, тялото и душата.

Повече за програмата:
21-26 септември 2022 г.

Програмата включва:
  • ежедневни практики по Кундалини Йога и медитации със Сада Сат Каур
  • вкусна вегетарианска храна от градините на Йога Борго и местно произведени италиански сирена и млечни продукти
  • йога чайове и много изворна вода
  • сутрешни и следобедни практики, с време за саморефлексия, четене и почивка или уединени разговори в лежерната и релаксираща зеленина на необятната градина на Йога Борго, сред красивата хълмиста местност в Умбрия
  • ще се насладите на изобилието от ранни есенни плодове и цветове на Италия в красивите земи на Умбрия, вкусна храна, напълно спокойно и свещено място на древния път на поклоненията, високо в планината, под дърветата, звукова терапия и лечение с мантра
  • 5 нощувки в споделени стаи
  • 4 пълни дни йога, лечебна музика, аюрведа, вегетарианска вкусна храна от слънчевите градини на Умбрия и домашно приготвени продукти от Тоскана, сред лечебните звуци на природата в древните земи на Умбрия на и на поклонниците
  • незабравимо преживяване от живот в Ашрам, където всеки един участва в приготвянето на храната за закуска, обяд и вечеря и в споделена грижа за останалите участници и пространства за провеждане на медитации и хранене
Цена: 795 евро на човек (за ранно записване до 30.07.2022)
Цена след 30.07.2022: 860 евро на човек

Цената не включва самолетен билет и трансфер до и от Йога Борго. Към момента около 300 евро общо.

За още по-голямо въздействие, по време на медитациите и в индивидуални сесии ще комбинираме Кундалини йога с подбрани етерични масла, които подобряват съня, състоянието на нервната система, емоционални състояния, както и редица физически такива, включително хормонален дисбаланс, работа на жлезите с вътрешна секреция, намаляват нивата на стрес и подобряват фокуса, концентрацията и комуникацията.

Местата са много ограничени, за повече информация или за да се запишете, може да ни пишете на lmalcheva@rightimage.bg или да се свържете директно на телефон 0888777814.
Мястото ви се запазва само при предплатено 50% капаро. Срок за записване: 10 август 2022г.
 
В редовете по-долу ще научите повече за Сада Сат Каур:

сада
Сада Сат Каур
Сада Сат Каур е учител по Кундалини йога от 1970 година, когато нейната страст към музиката и пеенето кръстоват път с Кундалини Йога и тя започва да практикува и да учи Кундалини Йога. През годините и до днес Сада води йога ретрийти и обучава учители по Кундалини Йога по цял свят. Ръководила е сесии по White Tantric йога пред няколкохилядна аудитория включително и в Индия. В своите курсове и практики Сада Сат Каур използва трансформативната енергия и сила на мантруването, пеенето, медитациите, Кундалини Йога и практики, специално предназначени за жени. Тя внася своите дълбоки познания по Кундалини и Наад йога в преподаването си, както и в своите известни албуми "Shashara", "Angels’ Waltz" и "Mantra Masala".

Сада Сат Каур е също хомеопат и нейното име е познато в Йога средите с алхимията да превръща обичайният ден в специално изкуство. За повече от 30 години тя е обиколила света, пеейки манрти и киртан в ашрами, концертни зали, училища и паркове. В Индия публиката я обгражда все едно е звезда от ранга на Бийтълс. "Ние свирим пред тълпи от 200,000 човека," казва тя.

Ашрама на Сада Сат Каур, в Йога Борго, в прекрасната Умрия, Италия се превръща в дом, в който тя заедно с любимия си съпруг Сада Сат Сингх, осъществяват мечтата си да създават едно невероятно гостоприемно, свещено място за всеки, който търси и иска да върви по пътя на своята душа.