МС - Моята Сила

Гергана Брънзова
Лични трансформации
брънзова
Окт. 22, 2021
Аз съм човек на различието, на баланса, на чистотата, на прозрачността, но и на предизвикателствата. Тези предизвикателства, които ме карат да разширя кръгозора си и ми дават по-широка визия за нещата, от които се интересувам. От това, което аз съм преживяла дотук… всички препятствия, през които съм минала, научих, че всичко е в Баланса. И аз се стремя към него. Вярвам в личностното израстване и развитие; в това, че да бъдеш своята най-добра версия е възможно!

Израснала съм в семейство на баскетболисти – емоционално обвързани със спорта като цяло, но този конкретно, мама и татко, брат и сестра. Съревновавала съм се на всички нива в баскетбола – от колежанско и професионално в САЩ, клубно и национално в Европа и България. Записана съм "в историята" на българския спорт като първата българка, участвала в женската версия на Националната баскетболна асоциация в САЩ. 20 години бях част от българския национален отбор. Имам шампионски титли и участия в мачове на звездите в отбори, състезавали се в турнирите за Еврокупата и Евролигата.

С две думи: знам какво е да бъдеш в оптимална ментална и физическа форма. Научих го с много труд, усилия, съревнование, игра, усъвършенстване, лишения, емоции, изживявания в широк спектър на професионалния спорт.
 
Това е за страстта ми – баскетбол!
 
Личният ми опит с дегенеративните състояния на двамата ми родители – мама с МС, татко с АЛС, и впоследствие със собствената ми диагноза – МС (бел.ред. „Моята Сила“, както я нарича Гергана) ме накара да изследвам първопричината за дисбаланса в тялото.
 
МС се превърна в поредното предизвикателство и възможност да науча нови и незнайни за мен неща. Научих какво е да бъдеш неподвижен, в болка, без координация. Научих какво е да не виждаш с очите си...

За себе си смятам, че съм изключително привилегирована да имам тази диагноза. Нещото, което казвам и на всички хора, с които работя: "всички сме уникално различни и различно уникални" и процеса, в който осъзнаваме този нов наш потенциал и го приемем, но не като препятствие, болест или състояние, а като абсолютна привилегия, това е нашата промяна! Това се случи и при мен – аз ударих стената и трябваше да се обърна, понеже физически нямах друг избор, наопаки, с хастара навън, да преобърна всичко, целия си свят, за да разбера, че мекотата, лекотата, разбирането, любовта , благодарността – това са ключовите думи, които са нужни, за да заживеем в спокойствие и мир.

Когато ми беше предложена конвенционална терапия, реших да я прескоча и да се гмурна в неизвестното – алтернативната медицина. Реших да поема пътя на изследване на първопричината за състоянието и симптомите, които алопатията нарича с общото Множествена Склероза.
 
Специализирах се в интегративна медицина и холистично здраве и след като успешно се разбрах с моето състояние МС и на последния контролен преглед бе установена и документирана регресия, взех решение да се отдам на това да бъда полезна на хората, търсещи положителна промяна. Отдадоха се на това да споделям опит и знания, които да допринасят за целебна промяна при тези, които не само се нуждаят да я случат, а и са готови да отдадат нужните действия, за да се трансформират отвътре навън. Така създадох съзнание и тяло в едно - платформа за развитие и здраве.
 
Моята платформа е всъщност едно доказателство (първо за мен, а после и за всички останали), че да съжителстваш в уединение, в мир със себе си, е възможно. Защото да живееш в мир със себе за мен преди беше табу; защото за мен всичко беше цикличността на правенето, отъждествяването на печелене на успехи, на мачове; борба с предизвикателства и за мен нормалният подход беше да взема тази диагноза в ръце и да я приема като поредното предизвикателство. Вместо това аз се преобразих коренно. Това е историята на съзнание и тяло в едно.

Постоянно обогатявам знанията си и обичам да споделям всичко, което ни прави по-добри. Вярвам, че с осъзнаване, съзнателен избор, комуникация и действие можем да случим нещата. Имам силна страст за чиста и добра храна, за съзнание и тяло.
 
Емоциите са палитрата на нашия живот. Когато разберем и съумеем да регулираме и наблюдаваме мислите си, съзнателно избираме чувствата си, осъзнаваме безлимитния си потенциал.
 
Когато се научим да приемаме ситуациите и съумяваме да бъдем в момента – тук и сега – с осъзнаване и намерение да сътворяваме красота, тогава сме в потока на Висшата Енергия. Тази енергия, която е изворът на всичко, от което се нуждаем.
 
Настройката на съзнанието, движението на тялото ни в унисон и хармония с дъха, чистата и добра храна и полагането на грижи за себе си с любов и благодарност за всичко, което сме, са главните герои в трансформиращата програма Бъди ти. Тя е ориентирана към хора, предизвикани от дисбаланс и неразположение; незнаещи откъде и как да започнат; желаещи промяна в начина си на мислене, хранене, движение и грижи за себе си. Повече подробности за програмата може да откриете ТУК.

Вярвам, че всички ние сме различно уникални и уникално различни!

Повече за Гергана и Mind Body One ще откриете ТУК, на Фейсбук странцата и Инстаграм профила й.

герганаБ
Гергана Брънзова
Гергана Брънзова практикува холистична и интегративна медицина. Сертифициран йога водач и Пилатес инструктор е, life coach и ментор. Притежава докторска степен по Интегративна медицина и Холистично здраве. Треньор по Баскетбол – ментална подготовка.