Ина Дамянова

Ина Дамянова е артист, продуктов  и интериорен дизайнер. Работи в областта на визуалните изкуства, скулптурата, керамиката и съвременните форми. Произведенията ѝ са част от колекцията на един от най-големите европейски колекционери - Art Center Hugo Voeten в Белгия.
Ина е водещ български интериорен диайнер, носител на множество награди за частни и обществени интериори. По неин проект е реализиран Националнен Център на книгата "Перото" в НДК. Носител на наградата "Дизайнер на годината" Dibla Design Awards за 2019 година и редица други.
В периода 1991-2000 година е омъжена за големия български художник Кольо Карамфилов, от който е синът им Росен Карамфилов, един от най-талантливите български млади поети и писатели. Преминавайки през тежки моменти в живота си, като майка и съпруга, тя израства личностно и творчески. Най-голямото постижение в живота ѝ е възпитанието на сина ѝ в това да бъде свободна, силна и борбена личност, независимо от диагнозата му ДЦП. Второто важно нещо в живота ѝ, е реализацията в творчески план и любовта към работата ѝ, превърнала се в спасение и довела до удовлетворение, реализация и пълнота в живота и.
Повече от работата ѝ може да видите ТУК.
ИнаД