За промяната с любов

Сесил Мaсон
сесил1
Апр. 21, 2021
Пролетта е страхотно време да съблюдаваме промяната. От едва живи на пръв поглед, трептящите зелени листа изведнъж нетърпеливо се разгръщат, за да срещнат първите слънчеви лъчи и да ни зарадват, обагряйки гори и полета със зелените си краски. Започва нов цикъл, нови семена ще покълнат. А какво ще засадим – зависи от нас.

Промяната е важен аспект от живота. Ние, хората, се променяме от момента на зачеването до последния дъх. Но нашата същност не се променя толкова често – просто се "полира" от живота. Като Луната всъщност, която променя формата си – привидно. 

Чудесен навик, който да придобием, за да виждаме съвсем ясно аспектите от живота си, които се нуждаят от промяна, е списването на дневник (джърнълинг). с времето страниците на личния дневник започват да отразяват темите, които сме избрали да борим и усъвършенстваме в този живот. За "чужди" посетители, записките ни може и да изглеждат хаотични, понякога дори като предизвикателство за ума. Но вътре, в същността си, ние знаем, че ако сме верни на себе си, онова, за което сме призвани ще се свърже с нас. Че самата ни същност говори с нас по някакъв начин. 

Аз например, започнах да пиша точно така. Въпреки трудностите, които изпитвах с намирането на правилните думи в началото, избора на език на който да пиша и изграждането на герой - мъдра жена, която уважава природната система, включително и собственото си тяло, и използва сетивността си за реалността, за да предпази бъдещето на своето общество.

Чрез нея исках да изкажа, че нещата не остават винаги същите, че със смяната на само едно поколение обстоятелствата се променят, случват се важни неща, и зависи от нас - само и единствено - да създадем, индивидуално и колективно, света, в който искаме да живеем.

Като жени, през това десетилетие ние сме натоварени със задачата да не позволяваме да ни бъдат отнети правата, за които майките ни са се борили! Само погледнете речта на Франклин Д. Рузвелт от 1941 г. за четирите базови свободи.

• Свобода на словото, 
• Свобода на вярата, 
• Свобода от недостиг, 
• Свобода от страх.

80 години по-късно все още много жени не притежават тези четири изконни права. За някои предизвикателството е да изискат тези права за себе си, за други - да ги опазят.

Е, за да разберете и осъзнаете напълно промените, които вие самите бихте искали да осъществите, като съставите свое обяснение в любов към живота, ви отправям покана да се присъедините към мен и още група от вдъхновяващи дами през април и май, за да открием потенциала, който криете и трябва да започнете да използвате - www.lettersoflovetolife.com

Тайната на промяната се крие във фокусирането на енергията ви не върху борбата с това, което е било, а върху изграждането, сътворяването на това, което предстои!
 
Пропуснали сте първия блог пост на Сесил за Women Inspirations? Наваксайте, натискайки линка ТУК.

Разберете повече за Сесил от личния й уебсайт www.cecilemasson.com.

Ако желаете да се свържете директно с нея, може да го направите с имейл на адрес cecile@cecilemasson.com

Сесил Мaсон
Сесил Мaсон
Автор, треньор и фасилитатор
Сесил е автор на епистоларния роман „Роза, писма с обич към живота“, който приканва читателя да използва духовни практики, да се замисли над присъствието на хората в природата и чрез забавянето на темпото, да възвърне способността си да усеща.
В ролята ѝ на независим консултант вече две десетилетия, тя насочва енергията си в посока внасяне на хармония и взаимно разбирателство за повече сътрудничеството и съвместно създаване. Тя подкрепя лидерите и техните екипи да разкрият своя потенциал за хармоничен живот и работни процеси, в които всички са по-свързани със себе си и използват емоционалната си интелигентност в комуникацията помежду си.
Сесил е полиглот, инструктор и треньор по mBIT, новаторска област, която съчетава неврологията с мъдри традиции, притежава BAH (магистратура с високо отличие) по английска литература и комуникация. През последните години тя провежда споделен кръг от обучения за жени-държавни ръководители от политически партии в Холандия и същевременно е старши сътрудник в Pluribus Europe. Като член на факултета и ментор на „Coming Into Your Own“, тя провежда лидерски срещи с жени на местен език в няколко европейски страни.
Сесил Масон е родена в Цюрих, Швейцария, но след работа в различни европейски страни, тя се установява да живее в Холандия. Тя е майка на две големи деца и се вдъхновява от природата и изкуствата. Нейната страст е разкриването на възможностите ни за живот в хармония.